G. Klein Metaal bv trakteert Montfoortenaren op Zomer Pret in het Park

"We zijn eigenlijk één groot bedrijf samen: BV Montfoort". G. Klein Metaal bv uit Montfoort bestaat tien jaar. Genoeg reden voor een feestje. Daarom trakteert hij op 6 juli samen met Veenbrink RVS heel Montfoort op Zomer Pret in het Park.

Klein, die zelfs hoofdsponsor is van deze leuke dag in het Stadspark, laat weten dat hij in zijn tienjarig bestaan al heel wat heeft meegemaakt. "1 januari 2009 zijn we begonnen in Harmelen, de verhuizing hier naar toe was de grootste ontwikkeling. Tegelijkertijd was het de beste beslissing ooit." Hier voelt hij zich thuis. En dat is niet alleen omdat hij uit Montfoort komt, maar vooral vanwege de mentaliteit.

Klein Metaal is lid van de BVM ( Bedrijven Vereniging Montfoort) en is erg te spreken over hoe in Montfoort wordt samengewerkt. "In Montfoort zijn veel metaalbedrijven. Toch zijn we geen concurrenten van elkaar. We werken samen als collega's en vullen elkaar aan. Dat geldt niet alleen voor metaalbedrijven. In Montfoort zelf doe je alles samen. Het wordt elkaar gegund."

"Dat is ook de bodem onder het Ondernemersfonds, volgens Michel Verschoor van het Ondernemersfonds. "Juist die houding, die positieve samenwerking draagt bij aan het in stand houden van het ondernemerschap." Het Ondernemersfonds haalt onder andere geld binnen via de WOZ op zakelijk ontroerend goed. "Met dit geld wordt de binnenstad aantrekkelijker gemaakt, bijvoorbeeld door bloembakken op te hangen, maar ook door grote happenings, zoals Sinterklaas en carnaval, dragen bij aan de leefbaarheid van Montfoort. Daarnaast worden voor de bedrijventerreinen zaken geregeld vanuit het Ondernemersfonds. Het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen is daar een mooi voorbeeld van."

Brouwhuijs

Dat G. Klein Metaal bv kon uitgroeien tot het bedrijf dat het vandaag de dag is, daar is Gert Klein erg dankbaar voor. "We werkten in onze beginjaren voor één grote klant, maar ons klantenbestand is in de loop van de tijd gigantisch gegroeid. Bovendien is de markt veranderd. Waren we voorheen een grote fabrikant van machines, dan hebben we nu een divers pallet aan klanten. Van voedingsmiddelen, Automotive tot kleine chemie. Het allerleukste is Brouwhuijs", aldus Klein.

Zijn ogen gaan glimmen als hij het er over heeft. "Brouwhuijs heb ik als merknaam geregistreerd en opgezet om kleine bierbrouwerijen te voorzien van service en spullen. Vandaar de naam Brouwhuijs. Momenteel neemt dat echt een grote vlucht. Het is echt een leuke markt om in bezig te zijn. We bedienen hiermee de micro brouwerijen. Dat is prachtig. Ze zijn zo trots op wat ze doen en gepassioneerd. Eigenlijk zijn het hobbyisten, die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Als je daarin een rol kunt vervullen, is dat prachtig. Ze vinden het altijd leuk als je er bent. Ik krijg altijd paar flessen bier mee, met de mooiste merken. Een merk heet bijvoorbeeld: Je Moeder. Kun je het voorstellen dat je aan de barman vraagt: 'Mag ik van jou 'Je Moeder'? Doe er maar twee!'"

Toekomst

Ambities voor de toekomst heeft de bevlogen ondernemer ook: "Ik wil nu Brouwhuijs uitbouwen en technisch het bedrijf stabiel houden. Ook moet het personeelsbestand evenredig mee kunnen groeien en wil ik tegelijkertijd de sfeer erin houden." Om die reden is hij juist nu ook op zoek naar meer personeel en meent hij als werkgever ook een streepje voor te hebben. "We bieden echt veelzijdig werk. Zowel binnen als buiten. De ene dag installeer je dingen op locatie, de andere dag zit je op een bakje in de kraan. Sinds we Brouwhuijs hebben, maken we in de hal ook echt mooie dingen! Daar kunnen we trots op zijn en dat maakt werken bij ons ook zo leuk."