Het Ondernemersfonds deelt ijsjes uit

Het Ondernemersfonds Montfoort & Linschoten wil zichzelf beter op de kaart zetten. Daarom zal het fonds de komende tijd allerlei acties organiseren. Zo deelt het Ondernemersfonds op Koningsdag gratis ijsjes uit aan de kinderen in Montfoort en Linschoten.

Bij diverse winkels komen bonnen te liggen, waarmee kinderen een ijsje kunnen ophalen bij Hapyfood in Linschoten en Daan's Droomijs in Montfoort. Michel Verschoor, voorzitter van de winkeliersvereniging en bestuurslid van het Ondernemersfonds licht toe waarom het belangrijk is dat mensen weten wat ze doen: "Als het Ondernemrsfonds er niet zou zijn is de bodem van de winkeliersvereniging eruit. Alles wat we doen rond Vaderdag, Moederdag, interklaas, Pasen, de Lentemarkt, het komt allemaal uit de kas van het Ondernemersfonds. Bij de politiek is niet altijd even duidelijk hoe geldstromen gaan, en wat er wel of niet zou gebeuren als het Ondernemersfonds er niet meer zou zijn. In ons geval gebeurt er dan niks meer."

Aangesloten verenigingen

Via de gemeente wordt door de Belastingsamenwerking Rivierenland BSR een opslag geplaatst op ieder zakelijk onroerend goed in de gemeente Montfoort. Die opslag wordt door de gemeente doorgestort naar het Ondernemersfonds. Het fondsverdeelt dit geld vervolgens weer onder de diverse verenigingen, zoals de winkeliersvereniging, de bedrijvenvereniging, Heeswijk en Linschoten. Voorzitter Marius Rutges benadrukt dat het fonds zelf geen geld uitkeert: "Het gaat altijd via de aangesloten verenigingen."

De gemeente Montfoort tekende in 2016 een contract voor vijf jaar met het Ondernemersfonds. "Als het aan ons ligt, wordt dat - gezien het succes - weer voor vijf jaar verlengd", zegt Rutges. Het is volgens hem belangrijk dat bij ziwel de gemeente Montfoort als de inwoners, duidelijk is wat er allemaal gebeurt. "Dat is een van de redenen om onszelf goed te laten zien. Voor bewoners betekent dat het dat eronder ons bepaalde activiteiten niet meer zouden plaatsvinden, zoals dus de Lentemarkt en de Paashaas. Ook Montfoortwerkt.nl bestaat dankzij ons." Deze site die is opgezet voor banen en wordt gefinancierd en gevuld vanuit het Ondernemersfonds. "In de afgelopen twee jaar hebben we zestig banen ingevuld. Het Ondernemersfonds is daarbij ook een klanbord en aanspreekpunt voor de gemeente. Er isregelmatig contact met wethouders, politici en burgemeester. Dan merken we dat er veel onbekend is van wat we allemaal doen. Wel hebben we een vaste medewerker bij de gemeente die ons onderstuent, waar nodig."

HEt gratis ijsje voor de kids is een van de eerste fysieke acties van de publiciteitscampagne die het Ondernemersfonds heeft opgestart. Natuurlijk staat er nog meer op de planning. "Zo kunnen we ook kijken of we bijvoorbeeld kunnen aansluiten bij bepaalde activiteiten, zoals de jaarlijkse badeend race in het Knopenbad." Zeker is dat de Montfoortenaren en Linschotenaren nog veel van het Ondernemersfonds gaan zien en horen. "Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen in deze omgeving weet wie we zijn, zodat alle inwoners ervan kunnen profiteren. 

Bron: De IJsselbode