Sinterklaas komt weer naar Montfoort

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer aan in Montfoort.

In opdracht van de Winkeliersvereniging zorgt Organisatie Intocht Sinterklaas Montfoort op de IJsselkade voor een warm onthaal van de Sint en zijn Pieten.

Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp klaar op de IJsselkade, om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. De vertrouwde liedjes en natuurlijk het Sinterklaaslied van Montfoort, worden nog even goed geoefend om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en zijn Pieten zich weer welkom voelen in Montfoort.

We verwachten dat de boot om 14.00 uur door de brug vaart en aanmeert aan de IJsselkade. Hier heet Sinterklaas alle kinderen welkom en gaat daarna samen met zijn paard, Amerigo, onder leiding van de ZWUP door de binnenstad richting het Sint Joseph.

Sinterklaas heeft al aan de organisatie doorgegeven dat hij het altijd heel erg leuk vindt als er zoveel mogelijk kinderen met hem, Amerigo en de Pieten mee lopen richting het Sint Joseph.

Pietenshow in het Sint Joseph
Na de intocht is er van 15.00 t/m 16.00 uur een gezellige pietenshow in het Sint Joseph voor de kinderen t/m groep 5 van de basisschool. 

In de speciale kidszone mogen alleen kinderen t/m groep 5 plaatsnemen. Ouders zijn niet toegestaan in deze speciale kidszone.

Glutenvrije Piet
Ook dit jaar is er tijdens de intocht weer een glutenvrije Piet aanwezig vanaf 14.30 bij Bakkerij van Rooijen voor de deur. De glutenvrije Piet heeft speciale pepernoten bij zich die glutenvrij, lactosevrij, melkvrij en tarwevrij zijn!

Afsluiting binnenstad
In verband met de intocht is de IJsselbrug vanaf 13.30 t/m 14.45 geheel afgesloten.

Van 13.45 t/m 14.45 uur moet het verkeer in de binnenstad rekening houden met afsluitingen. De Hoogstraat is gedurende de gehele tijd afgesloten voor verkeer. De organisatie vraagt iedereen in deze tijd de binnenstad met de auto te mijden en de gehele dag geen auto’s te parkeren op Onder de Boompjes.

Meer informatie
Sinterklaas heeft ook al aangegeven op vrijdagavond 29 november aanwezig te zijn in de binnenstad van Montfoort. Meer informatie verschijnt binnenkort op de Facebook pagina van de Organisatie Intocht Sinterklaas:Intocht Sinterklaas Montfoort